Tot ceea ce știm învățăm de la cei din jurul nostru și din cărți. Cu cât citim mai mult, cu atât știm mai mult, avem un vocabular mai bogat, mai elevat, putem spune chiar că suntem mai bogați. Nu doar banii ne îmbogățesc. De fapt, corect e: nu banii ne fac mai bogați. Pe măsură ce acumulăm cunoștințe putem face tot mai multe lucruri din care mai târziu ajungem să câștigăm bani.
Și pentru a acumula cât mai multe cunoștințe trebuie să trecem să le vânăm încă din școală, școala generală, liceu, atunci când este mai mult timp liber și mai puține griji.
Dar tinerii din prezent au o problemă, destul de mare. Tehnologia și evoluția acesteia nu prea au nimic în comun cu bibliotecile clasice, cu mirosul de cărți, cu paginile prăfuite și cu sunetul dat de răsfoitul acestora. Există însă și o soluție: lecturile digitale. Acum nu mai au nicio scuză. Cu un smartphone (de care mai toți adolescenții au), un e-Book, o tabletă sau un Ipad conexiunea dintre cărțile celebre și tineri este realizată.
Dar cărțile în format digital costă și acestea. Vodafone România,BookLand și McCann Erickson Romania au găsit rezolvarea și pentru această ”problemă”: Biblioteca Digitală. 30.000 de elevi din 200 de licee din toată țara au acum acces gratuit la cărțile din Biblioteca Digitală Vodafone. Elevii pasionați de lectură pot descărca unul din cele 100 de titluri de carte disponibile, direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, printr-o simplă scanare a unui cod QR, din Biblioteca Digitală, iar descarcarea oricărui fișier este gratuită, indiferent de rețeaua de telefonie mobilă a utilizatorilor. Până la sfârșitul anului, numărul liceelor din întreaga țară in care se va regasi Biblioteca Digitala Vodafone va ajunge la 300.
Proiectul ofera, in prezent, acces gratuit la 100 titluri de carte, impartite in urmatoarele categorii: Beletristica, Dezvoltare personala, Istorie si Mitologie, Limbi straine, Stiinta, Teatru, Poezie si Arta. Titlurile sunt din programa scolara, dar nu numai, si provin de la 55 de edituri romanesti. Din lista autorilor disponibili in “Biblioteca Digitala Vodafone” pentru licee fac parte atat scriitori romani din programa scolara, cum ar fi: I.L.Caragiale; George Cosbuc; Mihai Eminescu, cat si scriitori straini cum ar fi: Alphonse Daudet; Jules Verne; Virginia Woolf.
Biblioteca Digitala Vodafone este disponibila deja in peste 200 de licee din Bucuresti, Sibiu, Buzau, Focsani, Ploiesti, Timisoara, Bacau, Iasi, Alba Iulia si Arad si pana la sfarsitul anului va fi prezenta in 300 de licee din tara. Astfel, proiectul va fi extins si in liceele din Braila, Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Pitesti, Ramnicu Valcea si Vaslui. Printre liceele din Bucuresti, in care Biblioteca Digitala este disponibila, se numara si Colegiul National Gheorghe Lazar, Colegiul National I. L. Caragiale, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Colegiul National Iulia Hasdeu, Scoala Centrala sau Colegiul National Ion Creanga.
Totodata, continutul bibliotecii poate fi accesat de oricine pe tableta sau smartphone prin site-ul www.scoala.bibliotecapemobil.ro, unde este disponibila si lista completa a cartilor si autorilor din Biblioteca Digitala.
Lansarea Bibliotecii Digitale Vodafone a avut loc la Colegiul Național Gheorghe Lazăr în prezența stimabilului Mircea Cărtărescu.
Să avem spor la citit, cu mic cu mare!
One thought on “Biblioteca Digitala Vodafone în licee”