Cantonament 3.0 – parte tehnica

Cantonament 3.0 este un eveniment care a prins contur în mintea mea în urmă cu 3 săptămâni când am primit invitaţia de la Bogdan Antohe prin care doar mi-a comunicat perioada de desfăşurare (30 martie-1 aprilie), locaţia (Pensiunea Casa Bunicii) şi faptul că voi mai avea alături persoane cunoscute, nimic mai mult.

Nu am pus întrebări şi nici nu am stat pe gânduri în a-mi confirma prezenţa. Pe Bogdan l-am cunscut la Triathlon Mamaia în 2011, ştiam că este dedicat sportului şi nu aveam ce griji să-mi fac, automat gândul fugindu-mi la faptul că va fi un week-end sportiv. Şi aşa a şi fost!

Pentru început am avut de păşit dintr-un anotimp plăcut care pusese stăpânire pe Bucureşti, primăvara, către unul cam răcoros care încă era stăpân la Predeal, iarna. Nu am avut prea mult timp vineri să simt temperaturile scăzute, căci la Casa Bunicii căldura a fost tare prietenoasă cu noi. Când am intrat în pensiune, recunosc, am fost atinsă de o melancolie şi un dor de copilărie prin mirosul plăcut de lemne proaspăt arse în sobă, dar şi datorită amenajării de interior.

Seara de vineri am petrecut-o cunoscându-ne şi prezentând fiecare doleanţele proprii în materie de sport. Am regăsit aici persoane pe care le-am cunoscut împărtăşind pasiunea comună, sportul, persoane dedicate acestuia, bloggeri şi  gazda tare primitoare pe care tot la Triathlon am cunoscut-o, Serban Ciusca. Serban Ciusca este promotorul a ceea ce înseamnă pasiunea.eu , locul unde ajungi dacă îţi ştii pasiunile sau vrei să le redescoperi sau chiar să le descoperi.

Ziua de sâmbătă am început-o la ora 7 când un strop de lene încerca să mă ţintuiască în cameră la căldurică, dar am reuşit să o depăşesc plecând alături de ceilalţi pasionaţi la alergat prin pădure. Nu a fost tocmai uşor, căci a fost pentru prima dată când am alergat pe timp de iarnă, pe un drum semi-îngheţat, cu nişte ghete aproape bune de patinat şi printre fulgi grăbiţi care ne atacau din toate părţile. Am reuşit totuşi să parcurg 3.2 km dus-întors fără regrete şi vreo căzătura.

Bunătăţile de la Casa Bunicii ne-au aşteptat la întoarcere pentru a fi în formă la sesiunea teoretică a acestui cantonament.

A început Vlad Stoica prin prezentarea a ceea ce reprezintă  SmartAtletic, cât de legat este de această federaţie şi ce planuri de viitor are. A început cu o poză de la Cupa Păcii, de prin anii 70-80, unde pe primul loc s-a clasat atunci un olandez, pe locul II fiind chiar tatăl lui (Ioan Stoica cunoscut pentru al doilea record mondial la proba contra timp) . Alături de tatăl lui, Vlad, a fondat în 2004 asociaţia Club Sportiv SmartAtletic pentru a ajuta câţiva sportivi. Au organizat până acum 20 de evenimente de sport de masă.

A urmat Şerban Ciuşcă, reprezentantul pasiunea.eu (“Eu susţin Ziua Naţională a pasiunilor”) şi gazda noastră, care a reuşi să integreze păsiunile în interiorul a 3 mari etape:

– 45 de ani inainte de revoluţie – problemele majore erau legate de bani şi  lipsa informaţiilor;

– 20 de ani după revoluţie – nu exista valorosul timp;

– 22 de ani după revoluţie – valorea nu este acelaşi lucru cu valoarea financiară.

Şerban ne-a vorbit şi despre Ziua Naţionala a pasiunilor, 21 septembrie, anul acesta fiind la 4-a ediţie. Se doreşte obţinerea unei zile libere în mod legal, în fiecare a treia zi de vineri din luna septembrie pentru acestă Zi a Pasiunilor.

Apoi a urmat un moment deosebit alături de  Steven Van Groningen, banker, sportiv pasionat, blogger, familist devotat şi bun bucătar(soţia dumnealui a susţinut acest lucru). Prima lui pasiune a mărturisit că este reprezentată de Valeria Răcilă Van Groningen (canotoare din România laureată cu aur la Los Angeles 1984); a participat la Iron Man şi susţine în tompul liber organizarea evenimentelor sportive, dar şi participă la multe dintre ele.

A urmat apoi o sesiune practică în materie de sport, şi anume, parcurgerea unui traseu montan pe bicicletă, realizat cu sprijinul Aventuria.ro (ne-a pus la dispoziţie biciclete).

Ziua a continuat la Casa Bunicii unde ne-am găsit ocupaţii prin practicarea unor pasiuni: jocuri de cărţi, table, relatare de poveşti(maeştrii fiind Doru Panaitescu şi Augustin Radu). Am avut şi focde tabără nu înainte de a respecta parte din EarthHour (la îndemnul Oanei), timp în care am stins toate luminile şi am ascultat cântări plăcute de-ale lui Mache, acompaniat de propria chitară şi de uneori de vocile noastre. :D

Cantonamentul meu s-a terminat duminică dimineaţa la ora 5.30, ora la care am părăsit Casa Bunicii cu promisiunea că voi mai ajunge acolo. Am citit că şi cea de-a treia zi a fost una interesantă, nu am mai fost prezentă, dar tot am recepţionat mesajele transmise acolo.

Mulţumirile finale se îndreaptă către: Alex de la Aventuria, Oana de la cofetăria Armand, Cristi Margărit de la GetFit, Staropramen, Lucian de la Alfredo foods, Dragoş de la Grafica Tipar, Asociaţia Bucharest Running Club, Powerbar, Cube, suplimente.ro,  SmartAtletic şi pasiunea.eu.

Related Posts

One thought on “Cantonament 3.0 – parte tehnica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *