Cocktailuri blogoholice și concepte inedite la Barmaniada 2016

Chiar dacă nu mi-am dorit niciodată să ajung profesoară în ziua când voi crește mare, tot a râvnit în mine dorința de a pune note într-o zi, de  aface parte dintr-un juriu, măcar pentru câteva ore și mai ales pentru ceva ce-mi place și mie în viața de zi cu zi.

https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf
https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf

Și am reșit să fac asta în urmă cu 3 ani, la Barmaniada, etapa de barista. Adoram, și am rămas cu asta, să beau cafele și venise și ziua să pun note pe asta. A fost frumos, am urmărit tehnici de preparare, de servire. A fost bine.

A mai trecut o vreme și pe lângă cafea au început să-mi placă și cocktailurile și nu neapărat conținutul lor, ci și întreg conceptul care stă în jurul lor, de la pregătire, preparare până la servire. Și am avut șansa să văd exact cum sunt notate aceste aspecte. A venit și vremea să fac parte dintr-un juriu care delibera barmanul care respecta toate criteriile necesare pregătirii cocktailului perfect.

https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf
https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf

Ieri, 27 septembrie, Barmaniada a desemnat câștigătorul titlului de Mixologul Anului 2016 în România. Cei mai talentați barmani mixologi s-au reunit într-o atmosferă plină de energie și creativitate în Nomad SkyBar, în cadrul competiției Barmaniada, cel mai important eveniment anual din domeniul bartending-ului, aflat la cea de-a şaptea ediţie.

Premiul pentru Cocktailul Blogoholic a fost desemnat de reprezentanți ai blogosferei românești (aici am intervenit și eu) și a fost înmânat lui Alexandru Ioniță (București). Alexandru a impresionat juriul printr-un cocktail concept inspirat de filmul londonez de comedie, pe care l-a denumit Deadr Alive. Combinația surprinzătoare de vodcă infuzată cu ardei iute, suc de rodii, gin, oțet de vișine sau fructe roșii a fost favorita mesei de jurați blogoholici.

https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf
https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf

Câștigătorii Etapei de Mixologie sunt Sorin Becheanu (București), Andrei Mocan (Brașov) și Mihai Fetcu (Brașov). Sorin Becheanu a câștigat o vizită în Londra și s-a calificat direct în Finala Globală  Beefeater MIXLDN, cea mai mare competiție de mixologie din lume, pe categoria de gin, precum și un premiu în valoare de 400 Euro. Ceilalți doi câștigători au primit premii în valoare de 300 Euro – locul al II-lea și 150 Euro pentru cel de-al treilea loc al podiumului.

https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf
https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf

Aceștia au impresionat juriul cu cocktailuri concept inedite care le-au pus în valoare atuurile profesionale, dar și pe cele personale. Sorin Becheanu, câștigătorul titlului de Mixologul Anului 2016, a creat un cocktail concept, Classified, sub forma unui agent secret a cărui singură misiune era să fie cel mai bun cocktail al anului, având ajutoare inedite precum sirop de soc, kiwi și busuioc. Andrei Mocan a impresionat juriul printr-un cocktail clasic, Orange Gimblet, ale cărui nuanțe de lichior de portocală, sirop de bezele și honey bitter i-au adus fericitul loc II în competiția celor mai buni mixologi. Cocktailul lui Mihai Fetcu a avut ca protagosniste aromele puternice din plante și mirodenii. Astfel, Mihai a câștigat locul III al competiției cu Half Past Bitter, o băutură cu accente fructate, dar și de ceai negru.

https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf
https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf

De asemenea, participanții au avut de preparat două cocktailuri pe bază de gin și un cocktail nonalcoolic, cocktailuri ce au ieșit în evidență prin ingrediente surprinzătoare ca indian tonic water, matcha tea, lichioruri japoneze, busuioc, rozmarin, suc de lychee, rodii, sirop de lemon grass, soc, lavandă, puree de blueberry, apă de trandafir sau oțet de vișine.

BARMANIADA este cea mai importantă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor. BARMANIADA se află la cea de-a şaptea ediţie. Deţinătorii titlului de Barmanul Anului sunt: Sergiu Biriş în 2010, Marian Porumb în 2011 şi Alexandru Tudor în 2012 şi 2013.

A fost o experiență interesantă și merită urmărită o astfel de competiție.

https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf
https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf
https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf
https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf
https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf
https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf
https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf
https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *