Dezamăgire mare – bacalaureat 2011

Nu prea am mai fost la curent cu ce se mai întâmplă cu examenele de care eu am trecut, căci nu am avut fraţi sau surori mai mici care să treacă prin aşa ceva şi nici prieteni. Doar am mai prins câte o crâmpeie din discuţiile din jurul meu legate de acestea: ba că nu mai e la fel de serioasă intrarea la liceu sau bacalaureatul este doar aşa să fie.

Serioase nu mai sunt de mult aceste examene care puteau fi trecute cu atenţii, plocoane, unchi, rude, fiecare se descurca cum putea. Eu recunosc că nu am fost niciodată adepta acestora şi chiar am avut ocazia de a “contribui” la servirea cu o apă, un fursec, o măslină a profesorilor la bacalureat şi de banii care trebuia să-i dau mai departe mi-am cumparat cărţile din colecţia pe care o întregeam în respectiva perioadă. Nu am fost de acord niciodată cu termenul de protocol, este ca şi cum eu mi-aş fi pierdut 1 an, 2-3-4 în van, fără a da nici o atenţie materiilor de studiat şi la final să-mi cumpăr nota.

Ce s-a întâmplat anul acesta la bacalaureat mi-a fot dat să aflu mai pe larg, să surprind nemulţumiri de părinţi asupra situaţiei existente pusă în paralel cu ceea ce erau ei siguri că au făcut odraslele lor. Se mai pot întâmpla erori, neatenţii de genul scăderii a 40-50 de sutimi. Atunci revolta e dreaptă. Dar în momentul în care se contestă note de 3-4 pe motiv că ai lor copii erau de 9-10 atunci este clar faptul că aceşti părinţi ori şi-au supraapreciat odraslele  şi acum acest duş rece le trage un semnal de alarmă ori sunt nervoşi din cauza nereuşitei de a-şi “fura singuri căciulile” prin arta furtului de text, de subiecte.

Este foarte slab nivelul din învăţământul de astăzi, permisivitatea este la un grad foarte mare. Elevii nu cunosc mare lucru despre revoltele din România sau despre poezii sau teoreme, însă cunosc foarte bine cluburile, ultimele tendinţe în materie de telefoane, tehnologie, haine. Nu vreau ca această frază pe care am formulat-o anterior să aibă rezonanţă comunistă, dar lipseşte disciplina din învăţământ, lipseşte educaţia civică, morală, culturală nu mai vorbesc.

Şi dacă aceştia care formează viitorul României sunt aşa cum sunt, mă întreb cum va arăta acest viitor…

 

Related Posts

7 thoughts on “Dezamăgire mare – bacalaureat 2011

  1. Am trecut anul trecut prin BAC şi întradevăr rămâi uimit şi cu un gust amar de ce se întâmplă, atât din partea profesorilor cât şi din partea elevilor. Anul acesta, am fost, din păcate, prin preajma unor prieteni care au susţinut şi ei aşa numitul “examen de maturitate”. La simulări, se tot lăudau cu note peste 7, cu corectări corecte venite din partea profesorilor şcolii ş.a.m.d. pentru ca mai apoi, să se trezească la BAC că de fapt, se corectează mult mai “cu sânge rece” decât erau ei obişnuiţi, descoperind că pentru un 7 trebuie scris MULT mai MULT.
    Nu spun că elevii sunt nevinovaţi pentru faptul că n-au învăţaţ, aşa ceva nu există, însă, vorba unui bun prieten : Cum îl creşti, aşa îl ai.
    Bun articol :*

    1. Exact, daca au fost “educati” in spiritul achizitionarii succesului, asa vor continua toata viata. Insa se pare ca din cand in cand mai trage cate cineva semnalul de alarma. Sper ca aceste persoane sa-si sustina in continuare actiunea si sa aduca o contributie mai dura situatiei din tara, caci de nu,va fi vai si amar de acest viitor al nostru.
      Pupici~

  2. Nu stiu de ce toata lumea e atat de uimita de rezultatele slabe la bac. E clar ca parintii sunt dezinteresati, programa scolara se schimba mereu, profesorii nu sunt motivati sa ofere o buna educatie, si atunci un examen anual national scoate la iveala adevarata calitate a generatiei viitoare.
    Si mi-as dori ca dupa acest dus rece cu aceste note foarte slabe la bac sa se traga un semnal de alarma acolo unde trebuie, in minister!

    1. Asa este si sper dupa cum am mai zis,intr-o imbunatatire a situatiei.Dintr-o data nu se va putea,dar macar treptat poate se vor vedea ceva schimbari!

  3. Inainte de a citi comentariu da un click pe linkul de la userul meu. E melodia care explica cel mai bine ce se petrece acum in educatie.

    Am inceput sa scriu ca parintii nu sunt vinovati ca un elev ar trebui sa-si asume responsabilitatile si alte chestii de gen dar pe la jumatatea comentariului am renuntat. DE CE? pentru ca parintii sunt vinovati ca trebuie sa munceasca 12 ore pe zi sa aiba odrasla telefon sa fie si el in rand cu lumea. Parintii sunt vinovati ca nu mai ajung la sedintele cu parintii pentru ca pur si simplu sunt prea obositi, sictiriti si rusinati de salariile din RO. Parintii sunt vinovati ca nu isi permit un meditator la matematica sau chimie sau franceza… ca doar si meditatorii sunt niste persoane foarte intelegatoare si scad de la 60 ron/ora la 40/ora… ca iti fac tie un favor.

    In general parintii sunt vinovati pentru simplu fapt ca nu l.a croit pe nenorocit cand trebuia si sa-l puna cu botul pe carte, el acum odrasla face cucu mare si arata cu degetul la nedreptatea facuta.

    1. Eu nu am avut meditator la nici o materie si parintii nu au fost prezenti la vreo sedinta cu parintii in toti anii mei de scoala. Insa nu au dat gres in momentele in care eu luam scoala ca pe o joaca si au stiut sa se impuna si pentru asta le multumesc!
      Dar ceea ce observ ca se intampla acum e sub orice critica, parintii uita ca ai lor copii nu trebuie sa fie doar in pas cu moda, ci prezinta si nevoia de a deveni oameni. La 18-19 ani,cand se sustine bacalaureatul e relativ tarziu pentru a invata exact ceea ce trebuie din esec, dar macar, pot reprezenta un exemplu pentru generatiile viitoare,un semnal de alarma pentru parinti.

      1. Nu va inteleg de ce va luati de parinti.De ce cand odrasla face o idiotenie toata lumea arata spre parinti?!Cei care sunt vinovati sunt profesorii.Uitati-va mai bine cu ce referinte si calificari intra ei,profesorii abia iesiti de pe treptele facultatii in sistemele de invatamant si uitati-va la mumiile de peste 65 de ani(mumii nu din cauza varstei ci din cauza sictirului si plictiselii si cu acea incredibila determinare de a-si face elevii sa invete cu care vin zi de zi la ore)care ii cauta moartea acasa si care si acestia au calificarile de pe timpul lui Ceasca unde daca stiai rusa si dadeai un baton de salam si o kila de slanina faceai rost de ce vroiai.Este o vorba care zice ca un profesor e la fel de bun ca si cel mai slab elev al sau.Parinti poate sunt vinovati ca nu dau atentie foarte mare copilului cat e mic ca sa-l educe de ce este necesar sa invete dar asta nu are cum sa fie generalizata.Ce s-a intamplat acum nu e o chestie neasteptata.Acum pur si simplu s-a controlat “excange-ul” nota-leu si s-a intamplat inevitabilul.I-a ganditi-va la liceele unde nu a fost niciun omulet care a luat bacu.Acolo tot vina parintilor este,nu?:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *