Festivalul George Enescu, ediția XXII

Consider că noi, românii, suntem foarte norocoși să fim gazdele unui festival de importanța și de dimensiuniule Festivalului Internațional George Enescu. 

george_enescu

În primul rând, norocul ne este dat de originea compozitorului care a dat numele acestui festival, de inițiatorul acestuia, George Georgescu, în 1958, de oamenii care fac tot posibilul ca noi, cei care așteptăm o dată la doi ani cu mare drag, să ne bucurăm de operele marilor compozitori ai lumii. Aceste opere sunt interpretate anul acesta de către aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români.

Vom avea șansa anul acesta să urmărim patru dintre cele mai bine cotate orchestre ale lumii, Royal Concertgebouw Amsterdam, Filarmonica din Berlin, Orchestra Filarmonicii din Viena, precum şi London Symphony Orchestra. (topul a fost realizat de prestigioasa publicaţie britanică Gramophone). Fiecare invitat, artits, orchestră, este un nume de seamă în lumea muzicii, Festivalul George Enescu impunându-se în perioada 30 august-20 septembrie în viața culturală a Bucureștiului. Cuprinde o serie de evenimente care atrag tot mai mulți spectatori și telespectatori români și străini.

Festivalul George Enescu cuprinde și transmisii live internaţionale, are un site modern şi interactiv, www.festivalenescu.ro – şi acoperire social media, pagină de Facebook https://www.facebook.com/enescu.festival, conturi de Instagram şi Pinterest. Cinematografe din mai multe orașe din țară, Timişoara, Cluj, Constanţa, Piteşti, Braşov, vor difuza în direct concerte din cadrul Festivalului. TVR1, TVR2 şi TVR HD vor difuza o parte din concerte live, putând fi ascultate și la Radio România Actualităţi. Online, concertele vor putea fi urmărite pe www.festivalenescu.ro şi enescu.tvr.ro.

Întregul program al festivalului poate fi consultat aici, care sunt artiștii pe care îi vom putea urmări, în ce săli , dar și starea biletelor, disponibile sau sold out, toate informațiile sunt disponibile pe site-ul festivalului.

Bucureștiul Creativ schimbă Bucureștiul nu doar muzica, punând la dispoziția publicului expoziţii legate de viaţa lui George Enescu, un spectacol al lui Gigi Căciuleanu pe scena Teatrului Mic, un spectacol pentru copii intitulat “Copilăria lui Enescu” la Teatrul Ode, meniuri speciale în anumite localuri partenere și multe altele.

Este un festival complex și de la ediție la ediție aduce tot mai mult farmec muzicii clasice și încântă cunoscători, formează noi pasionați. Fiecare spectacol, fiecare eveniment din cadrul Festivalului George Enescu își are propriul farmec și propria valoare și trebuie să încercăm să ajungem să urmărim cât mai mulți invitați, au venit special să ne încânte.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *