Gala Naţională a Voluntarilor 2013

Despre voluntariat am auzit prima dată prin liceu când am mers cu o prietenă la un azil de bătrâni. Îmi doream foarte mult să văd cum e să-mi petrec timpul cu nişte persoane care ar fi putut fi bunicii mei. Eu nu am avut parte de aşa ceva. Nu mi-am cunoscut bunicii. Nu am ştiut niciodată ce înseamnă să primeşti o povaţă, o mângâiere pe creştet de la bunica sau ce gust au delicatesele ieşite din mâna ei.

În zilele petrecute în calitate de voluntar la azilul de bătrâni nu am avut parte de acestea, însă am aflat poveşti, am surprins zâmbete calde, am putut împărtăşi bucurii cu nişte bunici abandonaţi.

Cu timpul am trecut de la bunici, la copii, ca mai târziu să fiu voluntar în echipa proiectului Mişcarea Naţională de Împădurire, Plantăm fapte bune sau în cea de la Habitat for Humanity pentru construirea unei case pentru persoane cu dizabilităţi, Casa Mihail.

Voluntariatul trebuie să vină ca o plăcere, e o activitate pe care întreprindem în timpul nostru liber. Nefiind o activitate remunerată financiar trebuie să fie făcută mereu cu zâmbetul pe buze, cu dăruire şi cu inima deschisă. Cel puţin aşa văd lucrurile, aşa se construiesc campanii de succes cu voluntari, aşa ajung să se facă diverse lucruri.

Proiectele realizate cu voluntari, organizaţiile din care provin aceştia merită premiate şi de aceea a apărut Gala Naţională a Voluntarilor, organizată de Federaţia VOLUM şi partenerii săi, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Complexului Național Sportiv ”Lia Manoliu”, Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Reprezentanței Comisiei Europene la București.

images_918x360__cropped_image_app0525af4ba1a932

La fel ca şi ediţiile precedente, competiţia va fi susţinută de către cei 8 Ambasadori ai Voluntariatului în România: Raed Arafat, Margareta Pâslaru, Damian Drăghici, Marius Manole, Irina Păcurariu, Călin Goia, Valeria Răcilă van Groningen şi Zoli Toth.

Timp de trei săptămâni (17 Octombrie – 12 Noiembrie), organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice care lucrează cu voluntari, precum și companiile care își implică angajații în proiecte de voluntariat sunt invitate să își nominalizeze favoriții, accesând www.galavoluntarilor.ro.

Competiția premiază și aduce recunoaştere publică voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari şi centrelor de voluntariat din întreaga ţară. Nominalizaţii trebuie să-şi fi derulat activitatea pe durata anului 2013 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, cu condiţia ca acestea să fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.

Secretariatul Federației VOLUM, organizațiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicați în procesul de preselecții, jurizare sau analiză a lucrărilor primite. Procedura de jurizare include analiza juriului extern Federației VOLUM, precum și votul publicului. Câștigătorii vor fi anunțați public și premiați în data de 12 decembrie 2013, la Gala Națională a Voluntarilor.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *