Pentru a exista în online, un blogger are nevoie de o serie de lucruri care reprezintă pentru acest mediu exact ceea ce sunt hrana, casa, condiţiile de trai, banii pentru viaţa lui reală. Printre aceste necesităţi se numără în primul rând ideile, care se presupune că sunt unele bune, de o conexiune la internet, de un laptop, de un domeniu, de un hosting.
Pentru neştiutori, domeniul nu este pământul pe care îl avem ca avere de la bunici, ci este adresa blogului. El funcţionează la fel ca o adresă stradală. Mai exact, nu face decât să indice locul în care se va găsi blogul. El nu este blogul în sine.
Hostingulsau găzduirea web reprezintă un spatiu, rezervat pe un server, ce variază ca dimensiune, unde site-ul poate fi găzduit pentru a fi accesat de oricine are o conexiune internet şi un browser. Acest spaţu fizic reprezintă o porţiune dintr-un hard-disk al unui server. Pe internet sunt o mulţime de firme ce ofera contracost găzduire şi înregistrare domeniu.
În fapt, cam degeaba avem idei şi nu de oricare, ci idei foarte bune, dacă nu avem domeniul nostru sau unul la care putem da pentru a fi postate şi materialele noastre. Cam aşa se întâmplă şi în cazul hostingului care se impune a fi unul foarte bun calitativ vorbind.
O firmă ce oferă hosting este şi Top Level Hosting, care încă din denumire “insistă” să indică ceva de calitate. Această firmă asigură suport tehnic 24x7x365, răspunde la tickete/sesizari în foarte scurt timp, dar le şi le rezilvă la fel de repede (nu doar răspundfoarte repede).
Folosesc echipamente profesionale, de la rack-uri care sunt HP până la servere HP şi switch-uri CISCO. Ce are senzaţional sau mai bine spus nou această firmă de hosting: VPS pe diskuri SSD. Sunt foarte performante în comparatţe cu VPS-urile pe diskuri S-ATA/SAS, iar preţul pare a fi acceptabil.
Firma este parteneră RoTLD; pentru înregistrarea domeniilor se achită: 32 EUR fără TVA dacă se cumpără şi găzduire sau 38 EUR fără TVA daca se achiziţionează.
Site-urile se încarcă foarte bine, nu sunt probleme de latenţă, etc. Lăţimea de bandă pentru serverele shared este de minim 250 mbps. Ca si optiune, clientii pot opta pentru IP Dedicat sau Server SSD (site-ul se afla pe un server cu diskuri SSD). Recunosc, eu nu sunt foarte pricepută la aceste cifre şi ce anume reprezintă acestea, dar am înţeles de la mici/mari specialişti faptul că sunt de o mare importanţă acestea.
Exemple de site-uri găzduite de ei:
1. turistinfo.ro (cel mai mare portal de turism din Romania ~60.000 de unici zilnic)
3. oscars.ro
4. crocodilo.ro (site de reduceri)
Aşadar, este foarte important pentru existenţa noastră onlinistică să avem idei bune, să le ordonăm aşa cum trebuie, dar şi să avem un host bun, chiar foarte bun dacă este posibil.
One thought on “Importanţa hostingului pentru un blogger”