Cluburile de film Manifesto, o ramuraă a festivalului de film One World România, coordonate în 13 școli de prestigiu din București, au luat decizia ca anul acesta acesta să se organizeze un festival de film ” de către elevi pentru elevi”.
Astfel, în perioada 18-19 iunie, între orele 10:00-16:00 , la cinema Elvira Popescu se vor proiecta filme educative , la care se va avea acces gratuit. Va exista si un concurs de scurtmetraje ale tinerilor, care au fost trimise printr-un mail organizatorilor.
La sfarsitul proiectiei respectivelor scurtmetraje, juriul format din trei persoane va acorda premiul cel mare celui mai reusit scurtmetraj. Juriul va fi format din 2 regizori si un elev care a aplicat , de asemenea , printr-un mail prin care ne-a spus care este filmul sau preferat si de ce vrea sa faca parte din juriu.
Program:
18.06
10:00 – Black Gold
12:00- Selectie de scurtmetraje printre care ” Internetul se inchide”
14:00- Solar Mamas
19.06:
10:00- Concurs de scurtmetraje ale tinerilor
12:00- Eu , tiganii din familia mea si Woody Allen
14:00- Tasuleasa: Un film fain
Internetul se inchide : un scurtmetraj realizat de Alex Lungu , care ne prezinta o tema actuala , si anume problema drepturilor de autor in lumea internetului. Marius Moga , Florin Grozea si alti artisti locali dezvaluie cum au fost nevoiti sa se adapteze la regulile lumii digitale.
Tășuleasa- un film fain : Regizorul Andrei Dascalescu a fost printre voluntarii asociației ”Tașuleasa Social” in 2012 si s-a hotarat sa-si transforme experienta intr-un film. Un campus in varful muntelui , langa Pasul Tihuta, o comunitate in care tinerii invata ce inseamna sa fii voluntar si de ce e important sa iti pese. Asociatia si-a propus sa schimbe mentalitatile celor din jur si sa arate ca tinerii isi doresc sa se implice in rezolvarea unor probleme sociale.
Eu, tiganii din familia mea si Woody Allen:Acest documentar a fost realizat de Laura Halilovic, de 19 ani, si a castigat premiul UCCA la Festivalul de Film Bellaria. Documentarul a fost filmat cu o camera de amatori, si incearca sa prezinte trecutul si situatia prezenta a familiei Laurei. Filmul ofera o imagine colorata si vesela a comunitatii rome, prezentand traditiile din perspectiva amuzanta si optimista a unei adolescente ce viseaza sa devina regizor. Numai daca i-ar raspunde Woody Allen la scrisori…
Black Gold : Companiile multinationale de cafea controleaza o industrie in valoare de peste 80 miliarde dolari, ceea ce face cafeaua una dintre cele mai valoroase produse, dupa petrol. Dar in timp ce noi ne cumparam cappucino si caffe latte, pretul platit agricultorilor de cafea ramane atât de scazut incat multi au fost nevoiti sa isi abandoneze domeniile de cafea. Nicaieri nu este acest paradox mai evident decat in Etiopia, locul de nastere al cafelei.
De asemenea , se pot gasi mai multe informatii si pe pagina oficiala a cluburilor de film Manifesto la adresa :www.manifestofilmclubs.ro