Nu obişnuiesc să critic oamenii, dar în momentul de faţă sunt foarte pornită împotriva celor care îşi asumă răspunderea de a avea un animal de companie, dar nu sunt îndeajuns de civilizaţi pentru a ieşi cu el la defilat.
Proprietarii câinilor sunt lipsiţi de orice urmă de respect faţă de trecători şi “omit” ridicarea dejecţiilor de pe trotuar. Acum, o dată cu topirea zăpezii este o “plăcere” doar să priveşti cum arată trotuarele, d-apoi să mai şi păşeşti pe ele.
Zilele trecute chiar am trecut pe lângă o doamnă care ieşise cu căţelul la plimbare şi după ce acesta a transformat trotuarul în toaleta sa, doamna l-a luat mândră şi zâmbitoare în braţe spunându-i “bravo”(nu ştiu pentru ce merita cuvinte de laudă, dar în fine…). Am îndrăznit să o opresc şi să o întreb dacă va lăsa respectivul rahat în acelaşi loc şi mi-a adresat doar o replică jicnitoare de genul cu ce nesimţire îndrăznesc să o opresc. Exact, tot eu eram nesimţita care îşi doreşte să trăiască printre oameni civilizaţi.
Câinilor maidanezi nu avem ce să le facem, sunt pe străzi, nu au stăpân, nu avem pe cine trage la răspundere, dar pe cei cu stăpân…
În Franţa am văzut oameni la costum, eleganţi care nu trăiau nicio ruşine strângând după câinii lor. La fiecare colţ de stradă exista un soi de cutie cu pungi speciale lăsate pentru dejecţiile câinilor.
Am văzut şi în ţară la noi oameni care umblă cu punguţa după ei, dar sunt totuşi foarte puţini, drept dovadă stând trotuarele pavate cu rahat de câine. Trebuie găsită o soluţie pentru a opri această problemă.
Primăria unui oraş din Ţara Bascilor, din provincia Guipuzkoa, a venit cu o soluţie inedită pentru a depista stăpânii câinilor care nu strâng “rahatul” animalelor de pe stradă: întocmirea unei baze de date cu ADN-ul tuturor câinilor din oraş. Primăria a cerut tuturor stăpânilor de câini din municipiu să realizeze teste ADN animalelor de casă şi să aducă rezultatul, pentru întocmirea unei baze de date cu “amprentele genetice” ale tuturor câinilor din localitate. Motivul? Când se vor mai găsi excremente de câine pe stradă, se vor realiza probele ADN ale acestora şi, confruntându-le cu baza de date, Primăria va şti pe cine trebuie să amendeze.
Ar fi prea mult pentru noi, costuri prea mari, dar totuşi trebuie făcut ceva cu creşterea gradului de responsabilizare din partea proprietarilor de câini.
E frumos sa ai un animal de companie, dar nu e atat de frumos sa fii un om responsabil, cam asta e chestia.
Aici sunt pungi la fiecare colt de parc, dar sunt prea lenesi sa isi stranga rahatelul. Eu, care locuiesc cumva la marginea orasului, vad in jurul blocul ca e plin de rahatele.
Este o femeie care trece prin parcul din fata balconului meu, cu o punga in mana si strange, ZILNIC, rahateii care sunt in parc. Am ramas masca cand am vazut’o!
Wow, pai cum este posibil ca o persoana, una singura, sa stranga dupa mai multi puturosi si fara a fi remunerata. Merita toate felicitarile!
Daca tot esti revoltata, de ce nu o faci si impotriva celor care se opun eliminarii de pe strada a cainilor vagabonzi ? Dupa aia nu strange nimeni, sau daca se face asta tot din impozitele noastre se face. De ce trebuie amendat un proprietar de caine, care plateste doctori, mancare, vaccinuri si eventual medicamente pentru cainele lui ? Toate cumparaturile astea reprezinta si venituri la bugetul de stat. Dupa toate astea tot ei sunt pedepsiti, in timp ce “iubitorii” de caini care nu isi iau respunsabilitatea cresterii in casa proprie a unui caine nu platesc nimic ? In fond nu sunt cainii lor, ei doar le arunca niste resturi pe geam.
Acest articol este strict raportat la proprietarii de caini iresponsabili. Nu sunt de acord nici cu cainii fara stapan de pe strazi si bineinteles ca mi-as dori ca acestia sa fie stransi in locuri special amenajate.