Spitalul Marie Curie în haine noi la terapie intensiva

Cred că pentru prima dată-n viața mea am pășit într-un spital cu drag. La Marie Curie sau oficial: Spitalul de copii Maria Sklodowska Curie. E cel mai mare din România.

Are 3 sectii pediatrie; 2 sectii chirurgie pediatrica; ATI; secție de terapie intensiva neonatala; sencție de oncologie pediatrica; ORL; nefrologie pediatrica; ortopedie pediatrica; unitate primiri urgente.

poza 5_exteriorÎn octombrie 2012 s-a decis că este necesară trecerea de la secția veche de terapie intensivă care avea o capacitate de 11 paturi si o suprafata de 190 m2, la una nouă cu 4 niveluri, o capacitate de 27 de paturi si o suprafata totala de 1600 m2Și toată treaba a durat un an și o investitie de 1.400.000 de euro finanțata de Fundatia Vodafone Romania si construita in parteneriat cu Asociatia  Inima Copiilor.

Noua sectie de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Marie Curie dispune acum de incaperi individuale pentru fiecare pacient, dotate cu gaze medicale, climatizare si monitorizare individuala, spatii speciale pentru parinti, dar si de un spatiu de training, spatii pentru personalul medical, pentru consilierea psihologica a parintilor, precum si sali de consultatie.

Special pentru noua Sectie de neo-natologie, Vodafone Romania a dezvoltat o solutie de telemedicina care permite transmiterea de imagini video si parametri medicali, in timp real, pentru urmarirea semnelor vitale ale pacientilor. Implementata pe noua tehnologie 4G, solutia este o premiera tehnologica in Romania si permite accesul facil si securizat la datele medicale, de la distanta.

poza 6_interiorAstfel, medicii din sectia de terapie intensiva vor avea posibilitatea sa observe de la distanta starea pacientilor. Imaginile vor putea fi urmarite in detaliu, intrucat camerele video folosite maresc imaginea de 12 ori. Pacientii vor putea fi vazuti si monitorizati de oriunde exista o conexiune 4G sau 3G, la o calitate video exceptionala, chiar si de catre medicii din alte tari.

Vodafone a asigurat infrastructura de voce si date, precum si tablete de ultima generatie cu care au fost echipati medicii, pentru monitorizarea permanenta a pacientilor.

Solutia cuprinde si un car de teleprezenta care se deplaseaza autonom in orice loc din Sectie si spital. Acest car poate face transmisiuni de voce si date oriunde in lume si poate fi conectat la ecograf sau la computer pentru a transmite in mod securizat datele pacientilor sau imagini ale acestora.

„Noua sectie de la Marie Curie a fost conceputa dupa modelul sectiei omoloage de la Spitalul Universitar din Iowa City, considerata actualmente unul dintre cele mai bune centre din lume. Constructia a durat 16 luni si a presupus, pe langa contributia financiara a Asociatiei, gestionarea unui buget total de peste 2,165 de milioane de Euro, precum si a relatiei cu aproximativ 30 de constructori si furnizori. Prin solutia de proiectare pe care am ales-o, am cautat sa asiguram o functionare corecta a noii sectii de terapie intensiva nou-nascuti prin optimizarea fluxurilor intre pacienti, personalul medical sau vizitatori. Proiectul de constructie a noii sectii de terapie intensiva nou-nascuti a constat practic din: constructia unei cladiri cu 4 niveluri, alipita de actuala cladire a spitalului, extinderea sectiei de terapie intensiva nou-nascuti, plus amenajarea unor spatii conexe pentru medici, asistente si parinti”, a declarat Alexandru Popa, Presedintele Asociatiei Inima Copiilor.

Investitia totala in constructia si amenajarea noii Sectii de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Marie Curie este de 2.165.000 de Euro, dintre care:

-contributie Fundatia Vodafone: 1.400.000 de Euro;
-fonduri proprii ale Asociatiei Inima Copiilor: 510.000 de Euro;
-fonduri stranse de Asociatia Inima Copiilor din donatii SMS: 105.000 de Euro;
-fonduri ale Spitalului Marie Curie: 150.000 de Euro.

E o reușită a echipei, un loc de succes pentru medici, o locație doar de vizitat.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *