Street Delivery este un eveniment care oferă diverse tipuri de activităţi pentru toate vârstele. Dar totuşi nu mi se pare un loc, strada Arthur Verona, pe care în perioada desfăşurării evenimentului (15-17 iunie) să ieşi la o simplă plimbare. La Street Delivery vii să primeşti ceva din amalgamul de lucruri oferit de această stradă.
Acest eveniment a luat naştere în 2006 şi îşi propune în fiecare an să ofere – prin artă, prin colaborare şi dialog – un cadru în care societatea civilă, artişti, arhitecţi, muzicieni, locuitori ai străzii şi toţi cei care doresc să se facă văzuţi şi auziţi să poată prezenta o alternativă la felul în care este percepută locuirea oraşului
Street Delivery a avut anul acesta un program destul de diversificat, alcătuit din: muzică live, DJ sets, performing arts – artă stradală, proiecţii de filme, ateliere pentru copii, prezentări de haine vintage, jocuri pentru copii şi adulţi, diverse ateliere, teatru şi poezie în stradă. Şi acest program nu a fost doar pe hârtie, oricine a păşit pe strada cu pricina poate confirma ca iniţiatorii de activităţi interactive chiar şi-au făcut treaba.
Eu de exemplu am experimentat lucruri noi, am învăţat să pregătesc Verina cu avocado, quinoa şi fructe de vară, un desert simpatic, sub îndrumarea Cătălinei Zaharescu şi Tabbouleh, o salară uşoară de vară, sub îndrumarea Antoninei. Aşadar, cu ajutorul celor de la Incubator107, am mai adăugat pe lista mea cu preparate încă două reţete pe care cu siguranţă le voi pune în practică şi în a mea bucătărie. :D.
Am învăţat să fac stencil şi după ce l-am realizat m-am bucurat precum un copil la aplicarea lui. Dar ce este un stensil şi unde am învăţat să fac aşa ceva? Este o formă de graffiti ce implică folosirea unui șablon pentru a aplica imaginile pe pereți, un șablon folosit pentru desenarea sau pictarea unor simboluri, litere, forme identice de fiecare dată când sunt folosite. Stencils-urile sunt realizate prin înlăturarea unor secțiuni din materialul inițial în formă de text sau imagine, genereând negativul fizic al unei imagini. Am învăţat să fac stencil la cortul Miliţiei spirituale, care anul acesta la Street delivery au lansat CRIM, prima școală de activism civic din România, dedicată tinerilor, în parteneriat cu CeRE, ARDOR, One World Romania, Grupul pentru patrimoniu si acțiune civică.
Am observat pe durata celor trei zile cât de mult contează pentru locuitorii Bucureştiului să ofere o mână de ajutor persoanelor cu dizabilităţi, semnând petiția pentru asumarea, de către administrațiile locale, a angajamentului pentru un BUCUREȘTI ACCESIBIL sau cât de impresionaţi erau după efectuarea exerciţiului de empatie, plimbarea pentru scurt timp într-un scaun rulant.
La aceste activităţi am luat eu parte, însă ştiu că au fost mult mai multe şi participanţii au fost foarte încântaţi de cele învăţate, văzute, auzite.
DECI, Street Delivery a fost doar paradă de hipsteri pentru cei care au vrut să vadă DOAR acest lucru. Pentru restul vizitatorilor a fost un loc unde s-au putut învăţa lucruri interesante.