Toate actiunile noastre isi au radacinile in locul in care am crescut, unde ne-am insusit cei mai importanti 7 ani de acasa. :D
Dar, dupa cum bine stim, nu toti copiii din lumea aceasta au o acasa si ei nu poarta nicio vina pentru acest lucru, asa ca devin oarecum niste victime ale sistemului in care parintii lor au ramas fara serviciu, fara casa, s-au despartit sau i-au parasit in casele de copii.
Asociaţia SOS Satele Copiilor România desfăşoară activităţi în beneficiul copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în dificultate, precum şi a comunităţilor locale, în cadrul a 13 proiecte: trei Sate SOS situate în Bucureşti, Cisnădie (judeţul Sibiu) şi Hemeiuş (judetul Bacău); cinci Comunităţi de Tineri, în Bucureşti, Bacău şi Sibiu; Tabară de Vacanţă din Cisnădie și trei Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi în Bucureşti, Cisnădie și Hemeius.
In momentul de fata, Totul incepe acasa! este numele programului desfasurat de Habitat for Humanity România, GDF SUEZ Energy România, Fundația GDF SUEZ, SOS Satele Copiilor România.
Finanțatorul acestui proiect este GDF SUEZ Energy România, Fundația GDF SUEZ.
Prin programul “Totul începe acasă!”, derulat de GDF SUEZ Energy România, Fundația GDF SUEZ și Habitat for Humanity România, cele 12 case din cadrul SOS Satele Copiilor din Calea Floreasca, nr 165 vor fi renovate și eficientizate energetic până la finalul anului 2014.
În fiecare casă locuiește o mamă socială, ce are în grijă 6-7 copii. Casele au fost date în folosință acum 20 de ani și nu au mai fost renovate de atunci, iar în prezent ele sunt într-o stare avansată de degradare și au un consum energetic ridicat. În cadrul SOS Satele Copiilor din Calea Floreasca se află 80 de copii.
Programul de reabilitare a început la finalul anului 2013 și continuă și în acest an. Printr-un parteneriat între GDF Suez Energy România și Habitat for Humanity Romania pana acum s-au finalizat lucrările de înlocuire a tâmplăriei exterioare și a ţiglei, cele de montare a centralelor termice și a contoarelor electrice la 4 din cele 12 case, s-a înlocuit acoperișul la 7 din cele 12 case și s-a lucrat la izolația exterioară la 3 din 12.
Toate cele 12 case vor fi reabilitate până la finalul anului 2014. Lucrările constau în înlocuirea acoperişurilor, izolarea termică a acestora şi a mansardelor, reabilitarea izolaţiei termice de exterior, înlocuirea uşilor şi a geamurilor, schimbarea centralelor de gaze naturale existente şi instalarea unui sistem de contorizare individuală a consumului de gaze naturale pentru fiecare casă familială.
Eu am dat o mana de ajutor la refacerea exteriorului unei case, mai este treaba si cu siguranta mai este nevoie de voluntari cu drag de fapte bune.