Cunoscuta si sub numele de Ziua Pacii Mondiale, pe 21 septembrie, in fiecare an se sarbatoreste Ziua internationala a pacii.
În anul 1981, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a decis ca ziua deschiderii sesiunii sale ordinare din septembrie să fie celebrată ca Ziua Internaţională a Păcii. În 1998, Adunarea Generală a ONU a reafirmat ideea ca această zi să fie aniversată odată cu deschiderea sesiunii anuale ordinare (Rezoluţia 52/232 din 4 iunie).
La 7 septembrie 2001, Adunarea Generală a ONU a decis ca, din anul 2002, Ziua Internaţională a Păcii să fi sărbătorită în fiecare an la 21 septembrie, iar acest lucru a fost adus la cunoştinţa tuturor militanţilor pentru pace (Rezoluţia 55/282). S-a declarat ca această zi să fie una a nonviolenţei şi, către toate naţiunile, a fost lansat apelul de a înceta orice ostilitate pe parcursul acestei zile.
O activitate importantă de Ziua Internaţională a Păcii este minutul de linişte la ora 12 după-amiază pe orice fus orar din lume. În fiecare an, de Ziua Internaţională a Păcii se anunţă minutul de linişte prin sunarea Clopotului Păcii. Acesta se afla la Sediul Natiunilor Unite. Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele.